Update SCORM-packages en LTI-integratie

Volgen

Om te zorgen dat TrainTool werkt in de laatste versie van Chrome (vanaf 64), is het nodig om een wijziging aan te brengen in de SCORM-package en/of LTI-integratie met TrainTool. In dit artikel het waarom en hoe.

Het probleem

In de laatste versie van Chrome is een wijziging doorgevoerd waardoor het niet meer mogelijk is om binnen een frame, vanaf een ander domein toestemming te verkrijgen tot de microfoon en/of camera. Lees meer over deze wijziging.

Als de deelnemer een oefening wilt starten, is het volgende scherm te zien:

De oplossing

Om toestemming te kunnen geven voor het gebruik van de microfoon en/of camera is het nodig om het volgende attribuut toe te voegen aan de (i)frame tag:

allow="microphone; camera"

Bij SCORM

Bij het gebruik van SCORM, zijn er twee opties:

1. Vraag een nieuw SCORM-pakket bij TrainTool, via support@traintool.com. Als je een adminaccount hebt in TrainTool, kun je het pakket ook zelf downloaden. Log in op je TrainTool-account, ga naar programma's, klik het programma aan voeg /scorm.zip toe aan de URL. Bijvoorbeeld: https://experience.traintool.com/admin_simple/programs/1996/scorm.zip
  2. Of, pas het SCORM-pakket dat al in gebruik is, aan. Download het SCORM-pakket, pak het uit en open index.html in een editor. Vervang regel 115 door:

<iframe id="crossdomain" name="crossdomain" allow="microphone; camera" style="border: 0; position:fixed; top:0px; left:0; right:0; bottom:0; width:100%; height:100%; ">Your browser doesn\'t support iframes!</iframe>

Bij een LTI-koppeling

Als de koppeling direct wordt geopend, is er geen probleem en zijn er geen aanpassingen nodig. Als het LMS de koppeling laadt in een frame, dan is het nodig om het 'allow attribuut' toe te voegen aan het frame waarin de TrainTool-URL wordt geladen.

allow="microphone; camera"