Instellen van verschijningsmoment en deadline voor een segment

Volgen

In een programma is te zien dat er per segment een verschijningsmoment en (optioneel) een deadline toegewezen kan worden. Wat wordt er bedoeld met een 'verschijningsmoment' en een 'deadline,' en hoe werkt het?

Allereerst, wat is een segment? Een segment is een verzameling role plays met een verschijningsdatum. Zoals te zien is in het voorbeeld hier beneden bestaat dit programma uit drie segmenten en vier role plays.

Het verschijningsmoment is de exacte datum en tijdstip waarop een segment met Role Plays beschikbaar wordt voor deelnemers van het programma.

De deadline is de exacte datum en tijdstip waarop de deelnemers van het programma het segment af moeten hebben.

U kunt het verschijningsmoment en de deadline aanpassen door op het tandwiel bij het segment te klikken.

Zodra u klikt op het tandwiel van het bijbehorende segment krijgt u een nieuw venster te zien waarin u kunt bepalen op welke week, dag en tijdstip een segment beschikbaar komt of juist niet langer beschikbaar is. Op basis van de startdatum van de deelnemer berekent het systeem welke data hierbij horen. Wilt u bijvoorbeeld dat een deelnemer op twee momenten in dezelfde week een segment krijgt aangeboden, dan kunt u het weeknummer van beide segmenten gelijk houden en alleen het dagnummer aanpassen. Als u tevreden bent met de ingevulde instellingen voor het segment kunt u op ‘Toepassen’ klikken om de wijzigingen in te laten gaan.

Ter verduidelijking: de data die zijn ingevuld bij het verschijningsmoment en de deadline zijn relatief aan de startdatum van een deelnemer van het programma. De datum waarop de deelnemer start staat gelijk aan week 1, dag 1. Zo zijn de verschijningsmomenten en deadlines verschillend voor deelnemers die andere startdata hebben.

Hieronder een voorbeeld om aan te geven hoe de verschijningsmomenten en deadlines werken in de praktijk:

Het programma in dit voorbeeld is ingesteld met bovenstaande verschijningsmomenten en deadline. Voor een deelnemer met startdatum 10 januari betekent dit:

Verschijningsmoment segment 1 = 10 januari, 0:00

Verschijningsmoment segment 2 = 17 januari, 0:00

Deadline segment 2 = 21 januari, 18:00

Verschijningsmoment segment 3 = 24 januari, 0:00