Wat kan ik instellen als maximale opnametijd?

Volgen

De standaard opnametijd is 60 seconden. Voor de meeste oefeningen is dit genoeg. In sommige situaties wil je de deelnemer meer tijd geven.

Bij het maken van de Role Play kun je op "Opties (geavanceerd)"  klikken. Je krijgt dan een menu met de instellingen voor de opnametijd.

In de software wordt momenteel geen limiet afgedwongen. Het is echter aan te bevelen opnames van maximaal 5 minuten in te stellen om de volgende redenen:

• Het is in de meeste gevallen aan te bevelen om rollenspellen op te knippen (dus korte filmpjes en korte reacties), zo leer je stap voor stap.
  • Bij trainen via computer of laptop wordt de kans groot dat de verbinding even hapert en de hele opname kwijt is.
  • Het is niet mogelijk om een opname te pauzeren of een stukje over te doen. Geen probleem bij korte filmpjes maar bij lange opnames kan dit vervelend zijn voor een deelnemer.
  • Bij het terugkijken van de opname is het niet mogelijk om door of terug te spoelen. Geen probleem bij korte filmpjes maar bij lange opnames niet zo handig.

Afhankelijk van de toepassing kan je er voor kiezen om toch langere opnames toe te staan, het is dan wel aan te bevelen om dit eerst te testen.