Toestemming geven voor camera of microfoon

Tip:
Wij raden het gebruik van Google Chrome of Mozilla Firefox aan als webbrowser en raden het gebruik van Internet Explorer, Safari of Microsoft Edge af. Chrome en Firefox maken gebruik van HTML5 technologie, waardoor de Adobe Flash Player browser extensie niet meer nodig is (die nog wel aanwezig is in andere browsers). HTML5 werkt veel beter met Traintool dan Adobe Flash Player en geeft daardoor minder foutmeldingen in uw browser.

Soms is het nodig om de browser toestemming te geven voor de microfoon of camera. Het hangt af van de browser hoe dat precies gaat, maar meestal kun je dit instellen in de adresbalk.

- Google Chrome

- Firefox

Voor een andere browser klik hier

- Flash

Google Chrome

1. Ga naar een pagina in de training waar een webcamoefening is.
  2. Klik op de camera in de adresbalk. Zie je geen camera, geef dan eerst toestemming dat TrainTool de camera mag gebruiken:
    1. Klik op Veilig of Secure
    2. Verander de instellingen van de camera in microfoon naar Altijd toestaan op deze site

3. Selecteer Toestaan of Allow

4. Herlaad de pagina.

Update Chrome eventueel naar de laatste versie als de webcam/microfoon nog steeds niet werkt.

Let op: Log je in vanuit een andere leeromgeving? Dan kan er een probleem zijn met het geven van toestemming vanwege de laatste update van Chrome. We zijn druk bezig met een oplossing. Tot die tijd kun je het beste gebruik maken van de app of een andere browser.

Firefox

1. Ga naar een pagina in de training waar een webcamoefening is zodat je onderstaande melding te zien krijgt.
  2. Controleer of de juiste camera en microfoon ingesteld staan en klik op 'Toestaan':

1. Krijg je deze melding niet? Klik dan op het camera icoontje in de adresbalk
  2. Controleer of zowel de camera als de microfoon op 'Toegestaan' staan
  3. Zo niet, klik op beide kruisjes en herlaad de pagina

Update Firefox eventueel naar de laatste versie als de webcam/microfoon nog steeds niet werkt.

Flash

1. Probeer je webcam opnieuw te configureren door op het tandwiel-icoon rechts bovenaan de webcamoefening te klikken.

2. Sta Flash toe en sluit het scherm.