Geen hardware gevonden (Google Chrome)

Volgen

Wanneer je in Google Chrome de melding Geen hardware gevonden te zien krijgt, kan je de volgende zaken controleren:

1. Heb je een microfoon en webcam aangesloten, en staan ze allebei aan?

Je kunt dit controleren door een ander programma zoals Skype te openen, en te testen of de camera en microfoon daar wel werken.

2. Heb je toestemming gegeven tot gebruik van microfoon en webcam?

Controleer dit door rechtsboven (in de browserbalk) op het camera-icoontje te klikken. Vervolgens is het belangrijk dat de instelling TrainTool toegang blijven geven tot je camera en microfoon staat aangevinkt. Daaronder kan je ook zien of TrainTool je microfoon en webcam herkent.

Nadat je dit hebt ingesteld, kan je de pagina herladen, de oefening zou nu moeten werken.

3. Start je laptop/pc opnieuw op

Het wil soms voorkomen dat een webcam of microfoon niet meer reageert, waardoor Chrome deze niet kan vinden. Je computer opnieuw opstarten verhelpt dit meestal.