Single Sign On activeren voor BasicLTI of SCORM

Volgen

Als u uw bestaande LMS met TrainTool wil integreren, ondersteunen we de volgende integraties:

Let op! Zorg dat TrainTool in een nieuw window geopend wordt, anders kan TrainTool geen toegang krijgen tot de camera / microfoon in Google Chrome.

Hoe het voor deelnemers werkt

1. Deelnemers klikken op hun TrainTool-leeractiviteit vanuit het bestaande LMS

2. De deelnemer wordt automatisch ingelogd in de webversie van TrainTool

3a. Als de deelnemer al in TrainTool bestaat, wordt hij/zij direct naar de betreffende training doorgestuurd en kan hij/zij verder gaan.

3b. Als de deelnemer nog niet in TrainTool bestaat, wordt er automatisch een nieuwe gebruiker aangemaakt* en ingeschreven voor de training. De deelnemer krijgt de suggestie om de mobiele app te gebruiken (aangezien dit normaal gesproken de voorkeur heeft van onze deelnemers).

Single Sign On activeren voor BasicLTI

LTI documentatie

1. Vraag de verbindingsgegevens aan bij uw account manager.
U heeft een consumer key en een shared secret nodig.

2. Voeg een  "LTI Tool Provider" toe in uw LMS met de volgende informatie:

Eigenschap Waarde
Tool base URL https://[accountname].traintool.com/api/lti
Consumer key 16 character key you received in step 1
Shared secret received in step 1
Launch container New window
Launch_presentation_return_url the URL to send users after they exit TrainTool
program_id ID of program

3. Maak een nieuwe "LTI Activiteit"
Maak activiteiten op elk punt in uw cursus waar u wilt linken naar een TrainTool-activiteit of een specifiek TrainTool-programma.

Gebruik dezelfde eigenschappen als hierboven beschreven, maar voeg daarnaast ook een eigenschap program_id toe en gebruik als waarde hiervoor het "program ID" dat u kunt vinden in het trainingsoverzicht in de administrator-omgeving van TrainTool:

Opmerking: om callbacks te implementeren voor het rapporteren van scores en voortgang, neem contact met ons op om te bespreken hoe we dit implementeren

Eigen implementatie Single Sign On met BasicLTI

Doe een POST request naar https://[accountname].traintool.com/api/lti met de volgende parameters.

lti_message_type =basic-lti-launch-request
oauth_consumer_key get this key from TrainTool (ask your account manager)
oauth_signature_method http://www.imsglobal.org/specs/ltiv1p1/implementation-guide#toc-3
 oauth_timestamp http://www.imsglobal.org/specs/ltiv1p1/implementation-guide#toc-3
 oauth_nonce http://www.imsglobal.org/specs/ltiv1p1/implementation-guide#toc-3
oauth_version=1.0 http://www.imsglobal.org/specs/ltiv1p1/implementation-guide#toc-3

oauth_signature=Xddn2A%2BjzwjgBIVYkvigaKxCdcc%3D

Create this using shared secret (ask your TrainTool account manager) http://www.imsglobal.org/specs/ltiv1p1/implementation-guide#toc-3

oauth_callback

=about:blank
lis_person_contact_email_primary* email adress
lis_person_name_given first name
lis_person_name_family last name
launch_presentation_return_url the URL to send users after they exit TrainTool
program_id id of program (see screenshot above)

Meer info: http://www.imsglobal.org/specs/ltiv1p1/implementation-guide#toc-3

Single Sign On activeren via SCORM

1. Vraag een SCORM-pakket aan voor elke training of elk programma

2. Maak een nieuwe activiteit in uw LMS en upload het SCORM-pakket
Zorg ervoor dat het pakket opent in een nieuw venster.

SURFconext of andere API

Neem contact met ons op.