Deelnemers importeren (en aan training toevoegen)

Volgen

Om deelnemers te importeren en eventueel toe te voegen aan een training, volgt u een van onderstaande routes

Dashboard > Deelnemers Importeren

Dashboard Trainingen > klik op een training > Deelnemer(s) toevoegen Importeren

1. Als u deelnemers direct aan een training wil toevoegen, selecteer dan een training in de dropdown. Als u de tweede route hebt genomen naar de import, dan is de training die u hiervoor gebruikt hebt al geselecteerd.

2. Als uw account meerdere rapportage groepen heeft (de naam hiervan kan afwijken als u een eigen naam voor de rapportage groep hebt), dan heeft u de optie om te kiezen aan welke rapportage groep de nieuwe deelnemers worden toegevoegd.

3. Selecteer een bestand op uw computer. Alleen .xls bestanden worden ondersteund.

4. Als u voor het eerst importeert, dan kunt u hier het sjabloon downloaden. Dit bestand bevat de juiste kolomnamen voor de import.

5. Klik op Uploaden.

Het volgende scherm toont u uw bestand, en vraagt u te controleren dat alles er goed uitziet. Als wij mogelijke fouten hebben gevonden, dan zullen we deze in de tabel tonen als vette tekst, plus een uitleg aan het einde van de rij.

Als u een training hebt geselecteerd om de deelnemers aan toe te voegen, dan zal de import ook controleren of er een coach bestaat met het emailadres wat u heeft gespecificeerd, en of er al een groep bestaat met de titel die u heeft gespecificeerd. Als de coach onbekend is, dan wordt hier niets mee gedaan. Als de groep nog niet bestaat, dan wordt deze aangemaakt.

Als u deelnemers direct wilt uitnodigen (zij ontvangen een email met een link en wachtwoord om mee in te loggen), vink de checkbox aan (standaard aangevinkt). De deelnemers hebben direct toegang tot de training.

Als alle data correct is, Bevestig de import. Als u de deelnemers toevoegt aan een training, dan ziet u het aantal credits in de knop.

Als u aanpassingen wilt maken in het bestand, ga dan Terug om een nieuw bestand te uploaden.

De import wordt uitgevoerd in de achtergrond. U ontvangt een email zodra deze gereed is. In de email staat een verslag met het aantal geimporteerde deelnemers, het aantal deelnemers dat is toegevoegd aan de training, en het aantal fouten. Als er fouten zijn, dan staan deze ook in de email.