Inloggen in TrainTool met een QR-code

Volgen

Inloggen met de QR-scanner van uw mobiele telefoon of tablet werkt door een unieke QR-code te scannen die gegenereerd kan worden door de gebruiker als hij/zij al ingelogd is via de browser op een laptop of computer*. Dit is vooral handig voor gebruikers die toegang hebben tot TrainTool door middel van een LMS (Learning Management System). Zij kunnen namelijk direct inloggen met behulp van de QR-code zonder dat ze daarvoor een e-mail adres of wachtwoord in hoeven te vullen op hun mobiele telefoon of tablet.

*Belangrijk! Inloggen met een QR-code werkt alleen met de TrainTool app en als je toegang hebt tot een laptop of computer waarmee je wel in kan loggen om zo de QR-code te genereren.

Wil je een programma volgen via een computer, dan kun je niet inloggen met een QR-code.

- Je kan zelf een QR-code genereren als je al via de computer een programma volgt.
- Soms krijg je een QR-code via de leeromgeving van je organisatie.

Hoe werkt het?

1. Als je in je browser op je computer in TrainTool bent ingelogd, klik je rechtsonder op 'inloggen met de mobiele app'.

Je krijgt nu een pop-up te zien zoals op het plaatje hieronder:

2. Download de app. Instructies voor het downloaden van de app vind je op deze pagina

3. Open de app en druk onderin op 'Andere inlogopties'.

4. Open de QR-scanner door op de knop 'Scanner' te klikken.

5. De camera van de tablet of smartphone opent zich nu. Richt de camera op de QR-code die op het computerscherm staat. Je apparaat herkent nu de QR-code waarna je automatisch wordt ingelogd in de TrainTool-app.

Opmerking: Als je voor de eerste keer inlogt in TrainTool, krijg je altijd de optie om in te loggen met de app bij het instellen van je account.