Inloggen in Traintool met een QR code

Volgen

Inloggen met de QR scanner op een tablet/smartphone werkt door het scannen van een unieke QR code welke de gebruiker via Traintool kan genereren als hij/zij is ingelogd in Traintool via de browser op een laptop of computer*. Deze optie is vooral handig voor gebruikers die inloggen bij TrainTool door middel van een LMS (Learning Management System) omdat ze met een QR code direct kunnen inloggen en geen e-mailadres of wachtwoord meer hoeven in te vullen op de smartphone/tablet.

*Let op! Het inloggen met een QR code werkt alleen op de Traintool app (op een smartphone of tablet) en wanneer je een laptop/computer tot je beschikking hebt waarop je in Traintool kan inloggen om een QR code te genereren.

Als de deelnemer is ingelogd in Traintool op een computer of laptop, dan is het mogelijk om ook op een tablet of smartphone in te loggen met een QR code. Het werkt als volgt:

1. Als je in je browser op je computer/laptop op Traintool bent ingelogd met je account, klik je op 'inloggen met de mobiele app' rechts onderaan de pagina.

Je krijgt nu een pop up scherm te zien zoals op het plaatje hieronder:

2. Download de app als je deze nog niet op je smartphone of tablet hebt staan.

3. Open de app en druk op 'Andere inlogopties' aan de onderkant van de pagina:

4. Open de QR code scanner door op de knop 'Scanner' te klikken.

5. De camera van de tablet/smartphone opent zich nu. Richt de camera op de QR code die op het computerscherm staat. De tablet/smartphone herkent vervolgens de QR code waarna de Traintool app zich vervolgens automatisch inlogt op uw Traintool account.

Opmerking: Als de gebruiker voor de allereerste keer inlogt in Traintool, dan krijgt hij/zij altijd de optie te zien om in te loggen met de app tijdens de set up van zijn/haar account.