Hoe behandel ik een beoordelingsverzoek?

Volgen

Beoordelingsverzoek behandelen

Beoordelingsverzoeken zijn verzoeken van nulmetingen en eindmetingen (toetsen) die een score moeten krijgen. Om een beoordelingsverzoeken te behandelen klik je eerst op het tabje ‘Beoordelingsverzoeken’, waar je de verzoeken ziet staan. Vervolgens klik je op Beoordelen naast het beoordelingsverzoek dat je wilt beoordelen.

Er verschijnt nu een scherm dat lijkt op het feedbackscherm, maar bij een nul- of eindmeting zijn het meestal meerdere oefeningen die in één toets zijn opgenomen. Deze zie je allemaal onder elkaar staan. Bij elke oefening vul je de beoordelingscriteria in en typ je aanvullend feedback over de oefening. Let op dat je deze feedback bij elke oefening opslaat, door op Opslaan te klikken

Je kan hier de opdrachtvideo zien door op de knop Opdrachtvideo bekijken te klikken. Bekijk vervolgens de opname van de deelnemer door op de play-knop te klikken. Je gaat nu de opname beoordelen door de beoordelingscriteria aan te klikken (met een kruisje of een vinkje). Licht je beoordeling toe door aanvullende feedback te typen

Ook zie je aan de rechterzijde van het scherm een navigatieblokje, waarin je kunt zien hoeveel beoordelingscriteria je al hebt ingevuld, wanneer de toets is afgerond door de deelnemer en wanneer je voor het laatst aan dit verzoek hebt gewerkt. Nadat je de gehele toets hebt beoordeeld klik je op ‘Eindbeoordeling en versturen’

Dan krijg je deze pop-up te zien, waarin je de score van de deelnemer ziet en waar ruimte is voor algemene feedback en een toelichting per competentie. Deze velden vul je in en daarna klik je op Versturen

De deelnemer krijgt een melding dat zijn/haar coach de nul- of eindmeting heeft beoordeeld en kan in de TrainTool omgeving zijn/haar feedback bekijken.

Mocht je na het versturen van een beoordelingsverzoek of feedbackverzoek je feedback willen terugzien, dan kan je op ‘Afgehandeld’ klikken en het verzoek bekijken. Je kan het verzoek niet meer aanpassen, maar je kan wel de feedback bekijken die je eerder aan deze deelnemer hebt gegeven. Dit kan handig zijn omdat je dan tijdens het coachen kan terugkomen op deze eerdere feedback. Daarnaast krijg je op deze manier meer zicht op het leerproces.