Meldingen en communicatie

Volgen

E-mails

Als coach krijg je eens in de 24 uur een e-mail met een overzicht van welke deelnemers er de afgelopen 24 uur een nul- of eindmeting hebben afgerond, of een coachbare oefening hebben gedaan (wanneer er geen deelnemers actief waren ontvang je ook geen e-mail). Je ontvangt daarnaast wekelijks een weekoverzicht, waarin je kan zien hoeveel deelnemers er in totaal wachten op feedback of een beoordeling.

Communicatie met deelnemers

Als coach kan je niet direct contact opnemen met deelnemers via TrainTool. Deelnemers kunnen ook geen contact opnemen met hun coaches. Zo wordt voorkomen dat coaches voortduren benaderd worden door deelnemers en er discussies ontstaan over beoordelingen en scores.

Filmpje kapot?

Als een deelnemer een oefening heeft gedaan maar het filmpje kapot is, of er alleen beeld is maar geen geluid, kan je deze opname niet beoordelen als coach. Bij feedbackverzoeken kan je dan het beste de oefening niet beoordelen, en in het tekstveld bijvoorbeeld dit tekstje typen:
'Helaas is er iets misgegaan met je opname waardoor ik je reactie niet kan beoordelen. Als je inlogt in TrainTool kan je via je tijdlijn de oefening opnieuw doen, dan kan ik je nieuwe reactie alsnog voorzien van feedback.'

Gaat het om een of meerdere oefeningen in een nul- of eindmeting? Dan kun je deze oefening(en) wel resetten. Let erop dat het resetten van een video niet ongedaan gemaakt kan worden. Bovendien zal je een aantal stappen moeten doorlopen om dit te doen, dus we raden aan dit zorgvuldig te overwegen. (Voor elke oefening die je wilt resetten doorloop je deze stappen).

Stap 1 – resetten oefening:
Als je een oefening wil resetten, klik je allereerst het beoordelingsverzoek aan. Bij de oefening waar het filmpje kapot is (of onbeoordeelbaar), klik je rechtsboven op het pijltje, daarna klik je op ‘Antwoord resetten’.

Je krijgt onderstaande melding, je klikt opnieuw op ‘Antwoord resetten’ (dit kan je dus niet meer ongedaan maken).

Daarna zie je dat de video ‘verwijderd’ is, en er geen antwoord geregistreerd is.

LET OP! ALs je meerdere video's binnen één beoordelingsverzoek wilt resetten, moet je dat meteen doen. Zodra je het beoordelingsverzoek verlaat, wordt deze namelijk uit jouw coachomgeving verwijderd en pas weer teruggezet wanneer de deelnemer het filmpje opnieuw heeft opgenomen.
Het is dus makkelijker om alle kapotte filmpjes in één keer achter elkaar te resetten, zodat de deelnemer ze ook weer in één keer opnieuw kan opnemen.

Stap 2: De deelnemer laten weten dat de oefening gereset is
In de deelnemersvoortgang verandert de status van deze deelnemer van ‘Afgerond’ naar ‘Op schema’. Het beoordelingsverzoek blijft wel in het overzicht staan.

Nu krijgt de deelnemer de kans om de oefening opnieuw te doen, deze oefening komt namelijk opnieuw in zijn ‘vandaag’ scherm te staan. Echter krijgt de deelnemer hier geen specifieke melding over, het is dus verstandig om in dit geval even de administrator van het project een bericht te sturen dat je een oefening hebt gereset, zodat de administrator de betreffende deelnemer kan informeren hierover.

Stap 3: Beoordeling afronden
Wanneer de deelnemer de oefening opnieuw heeft gedaan, komt de oefening weer in het beoordelingsverzoek terecht en kan je de beoordeling afronden en versturen. Houdt dus goed de deelnemersvoortgang in de gaten, om te zien of de deelnemer de oefening opnieuw heeft gedaan.