Stap 3: Monitoren

Volgen

Naast het behandelen van verzoeken, is het ook belangrijk om de voortgang van je deelnemers te monitoren. Dit doe je door binnen de coachomgeving op ‘Deelnemersvoortgang’ te klikken. Hier zie je per programma welke deelnemers nog niet gestart zijn, welke deelnemers op schema lopen, achterlopen, het programma hebben afgerond of een eventuele deadline hebben gemist.

Als je signaleert dat bepaalde deelnemers te lang achterlopen of nog niet actief zijn, kan je deze deelnemers hierop aanspreken. Je kan deze zaken eventueel ook aankaarten bij de administrator van het programma binnen jouw organisatie. Die kan deze deelnemers hierop vervolgens aanspreken (via een e-mail).

Let op: het kan zijn dat je deelnemers op schema liggen terwijl jij nog geen verzoeken hebt ontvangen. Dit komt vaak doordat niet alle oefening als ‘coachbaar’ staan ingesteld. Het kan dus zo zijn dat de deelnemer wel traint, maar dat de oefeningen niet als coachbaar zijn ingesteld.
Ter informatie: Het artikel dat gaat over het coachbaar maken van roleplays is hier te vinden.