Starten met TrainTool op je computer

Volgen

Je bent uitgenodigd voor een TrainTool-programma. Hier heb je een e-mail over gekregen.

In dit artikel kun je alvast alle stappen die volgen nalezen:

1. Je krijgt een uitnodigingsmail.

2. Als je op Meer lezen en meedoen klikt, opent TrainTool in de browser. Je krijgt de vraag of je wel of niet mee wilt doen met het programma.

3. Als je mee wilt doen kom je op een scherm waarop je de taalinstellingen en het wachtwoord voor je TrainTool-account kunt instellen.

4. Nu kun je kiezen. Wil je het programma volgen via de pc? Of via de app op je smartphone of tablet? (Dit artikel gaat verder in op trainen op de computer vanuit de browser).

5. Als je doorgaat met het trainen op de computer vanuit de browser, kom je op de pagina van het programma.

6. Als eerste oefening staat de Test Roleplay klaar.

7. Met deze test roleplay kun je testen of het bekijken en opnemen van een oefening voor jou goed werkt.

8. In de voorbereiding krijg je eerst kort wat informatie over hoe je Traintool het best kunt gebruiken. Daarna krijg je een controlevraag over deze informatie. Daarna zal je feedback krijgen over je gegeven antwoord. Alle voorbereidingen zullen er vanaf nu ongeveer zo uitzien.

9. Na de voorbereiding volgt een roleplay.

10. Als de RolePlay is opgenomen kun je de video terugkijken, en de antwoorden aanvinken die van toepassing zijn. Je kunt als het nodig is ook een nieuwe poging doen. Bij toekomstige roleplays kan het zijn dat er een maximum aantal pogingen is.

11. De opname bij de eerste RolePlay is nu goed opgeslagen. Je kunt verder gaan naar de training, of eerst anderen om feedback vragen.

14. Als je op Doorgaan klikt komt je terug op het Vandaag scherm. De Test Roleplay is nu afgerond en staat in de Tijdlijn. De eerste RolePlay van het nieuwe programma staat klaar voor jou om te gaan maken.